RSS

Betta: Baka Halfmoon

15 Jan

Assalamualaikum wbt..

Dah terlalu lama tak update tentang ikan laga @ betta di blog ini..hehe.. <Bimbang juga ramai akan menyangka saya dah tidak membela ikan laga. :)>

Walaupun begitu, rakan-rakan yang meminati dan membela ikan laga tidak jemu bertanya dan memberi komen dalam entri saya sebelum ini, terima kasih.

Hari ini saya ingin kongsikan betta baka halfmoon saya.. Merah menyala! hehehe..

              (Si Merah! Maaf atas kualiti gambar yang kurang memuaskan..)

Jika perasan di belakangnya ikan laga betina warna biru.. hehehe..

Sebenarnya baka saya ini telah mengawan 2 kali namun tidak berjaya membesar kesemuanya..

Ini antara anak betta yang berjaya hidup dan saya asingkan dalam bekas lain..

Ingin tahu apakah anak-anak betta saya ini berjaya survive dan hidup membesar??

Nantikan dalam entri berikutnya…hehe 😛

p/s: Selepas 2 kali mengawan, baka halfmoon saya ini dibiarkan keseorangan selama lebih 2 bulan. Dan minggu lepas baru saya carikan pasangannya. Minggu ini baru nampak cergas semula dan mula membuat buih2 dalam akuarium saya. Tak sabar rasanya melihat baka halfmoon saya ini membiak lagi..hehehe..

Advertisements
 
2 Komen

Posted by di Januari 15, 2012 in Ikan Hiasan

 

2 responses to “Betta: Baka Halfmoon

  1. muiz aszmi

    Februari 7, 2012 at 9:43 am

    boleh guna ikan jantan tu dua kali ker???????

     
    • fyzul

      Februari 9, 2012 at 9:50 pm

      Muiz@ boleh jer.. banyak kali pun boleh.. Cuma jangan la secara beturut-turut. Biar ikan laga rehat maybe selama seminggu sebelum temukan jodoh dengan pasangan lain.

       

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: