RSS

Aduih!! Nak Terkena Juga…

07 Mei

(apa nak buat…nak elak, last2 terkene juga..)

Hari selasa yang lepas semasa saya di Kuantan Parade, ada promoter insurance tarik dengar pasal insurance mereka. Insurance kereta.. Saya nie jenis suka layan jer, lagi pun saya paham bila jadi promoter or buat sale nie.. Saya luangkanlah masa saya dengar. Lagi pun promoter insurance tu kata, “takpa dik dengar jer..” Ya, saya pun layan jer la nak dengar apa dia..Macam2 dia cerita kebaikan insurance dan sebagainya..

Bila dia terang tu saya ada la bertanya sikit-sikit mana-mana yang tak paham. Then bila dia dah habis terang semua, dia minta saya isi borang daftar. Saya menolak dengan baik la..Promoter tu nak juga saya daftar, saya bagi alasan la nak pikir-pikir dulu..Last2 saya terpaksa beredar juga kerana saya memang tidak mahukan insurance tu lagi buat masa nie..Marah promoter tu..Awal2 dia juga janji kata dengar je, last2 bila saya kata tak nak dia nak marah2..Takpalah, saya tak kesah pun..

Terkena juga..!

Pagi nie saya terima panggilan sorang wakil insurance juga. Tapi kali nie dari company lain pula. Insurance untuk kes2 seperti rompak, ragut dan sebagainya..Saya pun dengar la penerangan beliau satu persatu. Bila dengar tu, memang tertarik la..Saya dah agak dah, last2 nanti pasti saya kena daftar masuk. Pada mulanya dalam hati memang sudah nekad tak mahu insurance ni  lagi. Tapi entah bagaimana, last2 saya daftar juga..Aduih!! Terkena juga!! Walaupun kadar insurance dia rendah je, RM25 sebulan tapi kenapa saya nak terima insurance tu?!..Bukan keperluan lagi..Aduih!! Menyesal tak sudah hari nie..

Bukan nak kata tak bagus insurance2 nie, tapi bukan keperluan saya lagi nak apply benda tu..Jadi tak pasal2 saya nak kena bayar bulanan..huhu..

Nasihat saya, berani berkata ‘tidak’ pada bukan keperluan mustahak..

Ikhlas: MindatifPLUS (MP)

Advertisements
 
Tinggalkan komen

Posted by di Mei 7, 2010 in Bicara

 

Label: ,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: